Kamata na dozvoljeni minus 30 odsto

Bez autora
Jan 10 2012

Prosečna redovna kamatna stopa na dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra 2011. iznosila je 30,56 odsto. To predstavlja povećanje od 0,12 procentnih poena u trećem kvartalu lane. Kamatne stope na dozvoljeni minus su se u trećem tromesečju kretale u rasponu od 20,25 odsto u Dunav banci iz Zvečana do 38,42 odsto u Banci Inteza. Dozvoljeno prekoračenje s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi Hipo Alpe Adrija banka, Jubmes banka, Moskovska banka, NLB banka i Univerzal banka. Prosečna zatezna kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra iznosila je 52,54 odsto i ostala je nepromenjena u odnosu na kraj juna. Kamatne stope na nedozvoljeni minus kretale su se u trećem tromesečju u rasponu od 24 odsto do 80 odsto u KBC banci. Troškove održavanja tekućeg računa ne naplaćuju tri banke - AIK banka, Findomestik banka i Folksbanka, dok ih druge banke naplaćuju u iznosu od 75 do 200 dinara.

Kamata na dozvoljeni minus 30 odstoProsečna redovna kamatna stopa na dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra 2011. iznosila je 30,56 odsto.

To predstavlja povećanje od 0,12 procentnih poena u trećem kvartalu lane, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Kamatne stope na dozvoljeni minus su se u trećem tromesečju kretale u rasponu od 20,25 odsto u Dunav banci iz Zvečana do 38,42 odsto u Banci Inteza.

Dozvoljeno prekoračenje s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi Hipo Alpe Adrija banka, Jubmes banka, Moskovska banka, NLB banka i Univerzal banka.

Prosečna zatezna kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje po tekućem računu na kraju septembra iznosila je 52,54 odsto i ostala je nepromenjena u odnosu na kraj juna.

Kamatne stope na nedozvoljeni minus kretale su se u trećem tromesečju u rasponu od 24 odsto do 80 odsto u KBC banci.

Troškove održavanja tekućeg računa ne naplaćuju tri banke - AIK banka, Findomestik banka i Folksbanka, dok ih druge banke naplaćuju u iznosu od 75 do 200 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik